In den Rozenkrans

 

Video: http://youtu.be/10phdcNYZvA

 Video 2019: http://youtu.be/GjyjLu16v0o

 

In Kessel-Lo, deelgemeente van Leuven vind je binnen de muren van de Abdij van Vlierbeek, links van de abdijingang 'de Westerpoort', in een idyllische sfeer van pure stilte, een estaminet uit de goede oude tijd met de piëteitsvolle naam In den Rozenkrans

 

In de jaren ’60 werd tijdens de opnamen van de televisiereeks ‘Wij Heeren van Zichem’ boven de deur in zwarte verf ESTAMINET In den Rozenkrans  geschreven en die naam is sindsdien onveranderd gebleven.

 

Vroeger noemden de inwoners van Vlierbeek het café gewoon ‘In d’ Abdij’ of ‘Bij Janneke en Bertha’, twee kleurrijke figuren die de zaak destijds uitbaatten op een onovertroffen manier tot het overlijden van Janneke in 1987. (lees hierover geschiedenis)

De afgebeelde foto van Janneke & Bertha hiernaast blijft zijn vaste plaats behouden in het interieur.

 

 

Joris en Michiel Vanautgaerden, geboren en getogen vlierbeekennaars in hart en ziel, werden op 1 juli 2010, de gedreven en fiere uitbaters. 

Sedert 1 juli 2016 zet Joris de uitbating van de Rozenkrans alleen verder en Michiel deze van café de curve.

De uitbater waakt er over dat in dit historisch en authentiek decor, de traditie en de rust behouden blijft zonder muziek of TV. 

Als afstammelingen van de grote familie Vanautgaerden uit Bierbeek (what’s in a name!) wordt de traditie van caféuitbaters verder gezet.

Lees hierover www.vanautgaerden.be onder de rubriek café's: In den Rozenkrans, de curve en In de Molen. 

 

Niemand kan ontkennen dat het estaminet In den Rozenkrans  in het sociale leven van Vlierbeek een belangrijke rol speelt als ontmoetingsplaats voor verenigingen, rustplaats voor wandelaars, fietsers en abdijbezoekers, pleisterplaats voor tafelplakkers, kaarters en tooghangers allerhande.

Vele Leuvenaars zijn wat fier om met hun buitenlandse gasten een bezoek te brengen aan deze unieke site en authentiek café er hen uit de uitgebreide menukaart van Belgische bieren te laten kiezen en proeven. Tien tapkranen met o.a. twee trappistbieren van ’t vat: Westmalle en Chimay. (lees ook pdf) 

 

 

Het provinciaal bestuur kocht destijds de gronden in de omgeving van de abdij en zij vormen nu het passieve gedeelte van het Provinciaal Domein in een oase van groen en rust waar de abdijsite perfect in past.
Op vijf minuten stap je via het Kloosterdijkpad naar het actieve gedeelte van het Provinciaal Domein.


Wil je gewoon je buren ontmoeten of ben je moe gefietst...

Heb je genoten van je wandeling of van een panoramisch zicht op Leuven van op de ‘Kesselse Bergen’...

Wil je je kinderen een speeluurtje gunnen...

Kom dan even pauzeren op het zonovergoten terras, of in de schaduw van de bomen en geniet van een hapje en een drankje.

 

Op de spijskaart vind je de geroemde huisbereide  spaghetti bolognaise bereid met Westmalle trappist, de felgesmaakte huisgemaakte ribbetjes (spare-ribs) en de onovertroffen kalfskop in t'zuur ...of  laat je verder leiden door de spijskaart en de maandelijkse suggesties.


 

 

Uit het geweldige gamma van meer dan 80 bieren, gaande van trappistbieren, degustatiebieren, speciaalbieren en streekbieren en 9 soorten vatenbier kan je zeker uw favoriete bier vinden ... een streling voor je tong en je  smaakpupillen!

 

 

Een grote koelcel voor de bakken bier en frisdranken een pythonleiding, die het bier koelt vanaf het vat tot aan de tapkraan, en een oude gewelfde kelder voor het vatenbier zorgen er voor dat alle dranken op een perfecte en professionele manier worden geserveerd.

 

 

In de tuin achter het café kan je een barbecue, 
baby-borrel, receptie…. houden.

Een tuinhuis, partytent (5x10) en zeshoektent met houten vloeren zijn hiervoor ter beschikking.

 

Accomodaties

 

 Rechts van de ingang van de abdijRR Rechts van de ingang van de Westerpoort stelt de parochie een zaaltje ter beschikking voor vergaderingen, kleine recepties (50 personen staand), koffietafels (30 zittend). De reservatie gebeurt via het café of telefonisch.

vanaf juli 2018 kan er ook een grote zaal (110 personen) en een kleinere zaal (40 personen) gereserveerd worden via het café. Voor feesten moet er altijd een afspraak gemaakt worden.

 

Parking

In de omgeving van de abdij is er ruime gratis parking voorzien. Mensen met een beperking vinden een parkeerplaats aan de ingang van de abdij, op de grote parking voor de school en op op de parking van het kerkhof aan de Kortrijksestraat. Je komt dan via het kerkhof in de abdijsite. 

Wifi: gratis in en rond het café.

 

Fietsknooppunt Vlaams-Brabant

Oplaadpunt voor electrische fietsen GAZELLE (met dank aan fietsen Hermans)

 

Springkastelen ter beschikking

 

open van 11 uur tot 01 uur

Woensdag gesloten

Contact

In den Rozenkrans, Abdij Vlierbeek 14, Kessel-Lo (Leuven)

Tel: +32 (0)16 25 63 03

e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 Links

Abdij van Vlierbeek

Toerisme Vlaams-Brabant

café de curve

Stamboom Vanautgaerden

Westmalle trappistbier

http://leveninleuven.be/2013/05/17/in-den-rozenkrans/

 

 

 

 

 

 
Deel onze site